top of page
DSC00648_edited.jpg

Mijn naam is Anja Berendse, 34 jaar, samenwonend en moeder van een dochter. Na de middelbare school heb ik de opleiding tot gymdocent gevolgd. Ik heb mijn diploma behaald en heb daarna heb ik bij de Koninklijke Landmacht gewerkt als sportinstructeur. Toen mijn avontuur daar stopte, ben ik op een kantoor terecht gekomen en door een reorganisatie werd mijn contract daar beëindigt.

Wat ga ik doen? Wat vind ik leuk? Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden heb ik een traject bij een loopbaancoach gevolgd. Dit gaf mij de juiste inzichten en een zetje in de rug. Zo heb ik in 2016 de keuze gemaakt om osteopathie te gaan studeren aan het College Sutherland in Amsterdam.

Een osteopaat kijkt naar de mens als één geheel. Door deze holistische benadering wordt het hele lichaam meegenomen in de behandeling. Schouderklachten kunnen bijvoorbeeld uit het gewricht zelf komen, maar de oorzaak kan ook uit een ander deel van het lichaam komen, zoals: de wervelkolom, de schedel of een orgaan. 

Een aantal jaar geleden heb ik een cursus (sport)massage gedaan en recent een cursus reiki 1. Dit geeft mij de mogelijkheid om een behandeling te geven aangepast op de vraag/behoefte van de patiënt.

Ieder mens is uniek en dat vraagt om een unieke behandeling.

Over mij

bottom of page